UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР пообіцяла вжити рішучих заходів у відповідь на нові санкції

Санкції грубо порушують суверенітет Північної Кореї, вважають в уряді КНДР.

Північна Корея в понеділок пообіцяла підсилити свій ядерний арсенал і почати "тисячократно" мстити Сполученим Штатам за жорсткі санкції, введені після її недавніх запусків міжконтинентальних балістичних ракет, інформує Agence France Press.

Така заява КНДР надійшла через два дні після того, як Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила нові санкції проти КНДР, включаючи заборону на вугілля та інший експорт на суму понад 1 мільярд доларів.

Уряд Північної Кореї назвав санкції "насильницьким порушенням її суверенітету", яке було продиктоване "огидним задумом США ізолювати і знищити" КНДР.

Згідно із заявою, ці санкції ніколи не змусять країну вести переговори щодо ядерної програми або відмовитися від неї.

"Це була божевільна ідея подумати, що КНДР змінить свою позицію у зв'язку з новими санкціями, сформульованими ворожими силами", - сказано в заяві, яку було поширено офіційним інформаційним агентством Півночі.

У свою чергу, посол США в ООН Ніккі Хейлі, назвав резолюцію, розроблену США, "найбільшим пакетом економічних санкцій, коли-небудь прийнятих проти Північної Кореї.

Читайте також: КНДР відмовилася від переговорів з Південною Кореєю

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН в суботу, 5 серпня, підтримала посилення санкцій проти КНДР. Відповідне рішення підтримали всі 15 країн-членів Радбезу.

Санкції спрямовані на зменшення доходів країни від експорту. Зокрема, вони передбачають заборону на закупівлю у Північної Кореї заліза, руди, свинцю вугілля та морепродуктів. А також вводить обмеження на працевлаштування у державах-членах Радбезу ООН північнокорейських зарообітчан – згідно з документом, кількість працюючих за кордоном громадян Північної Кореї має зберегтися на поточному рівні.