UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР погрожує Південній Кореї перетворити резиденцію президента на "море вогню"

Погрози КНДР збіглися з початком масштабних навчань, які проводить армія Південної Кореї на острові Йонпхендо та прилеглій морській акваторії у пам'ять про жертв обстрілу цього острова.

Напередодні річниці обстрілу нею південнокорейського прикордонного острова Енпхендо КНДР пригрозила перетворити резиденцію президента Південної Кореї Пак Кин Хе на "море вогню", повідомляє The Telegraph з посиланням на південнокорейські ЗМІ.

"Три роки тому вогонь відплати обмежився Енпхендо, але наступного разу президентський "Синій будинок" (резиденція голови Південної Кореї. Ред.) і всі штаб-квартири маріонеткового режиму стануть мішенями", - йдеться в повідомленні Народної армії КНДР.

У листопаді 2010 року в результаті нападу на острів Енпхендо було вбито двох морських піхотинців Південної Кореї і двох мирних жителів. Обстріл південнокорейського прикордонного острова Енпхендо став найбільшим інцидентом в регіоні з часів корейської війни (1950-1953).

"Якщо Південь знову нас спровокує, море вогню в Енпхендо перетвориться на море вогню у "Синьому будинку". Пак Кин Хе та її спільники повинні отримати болючий урок, зазнавши ганебної поразки", - погрожує північнокорейська влада.

Ці погрози збіглися з початком масштабних навчань на острові Енпхендо та прилеглій морській акваторії в пам'ять про жертв того обстрілу. Маневри проводить армія Південній Кореї, в них беруть участь військово-повітряні і військово-морські сили країни і корпус морських піхотинців. Під час навчань будуть імітувати різні сценарії нападу Північної Кореї на острів Енпхендо.

"Мета навчань - нагадати про провокації з боку збройних сил Північної Кореї і продемонструвати оборонний потенціал та рішучість розгромити ворога", - йдеться в заяві південнокорейського Генштабу. Під час навчань також буде випробувано нову систему дій у надзвичайній ситуації, яку було розроблено після атаки Північної Кореї.

У квітні Північна Корея вже спробувала переконати світ, що перспектива війни на півострові цілком реальна. Центральне телеграфне агентство Кореї рекомендувало іноземцям, які перебувають на території Південної Кореї, терміново евакуюватися з країни у разі початку конфлікту. !zn

Читайте також:

КНДР пообіцяла південнокорейським ЗМІ "нещадне покарання" за чутки про падіння режиму

У КНДР стратили 80 осіб через перегляд південнокорейських програм

КНДР тестує хімічну зброю на ув'язнених