UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клінтон використовувала особисту пошту після "поради" свого попередника-республіканця – NYT

У книзі журналіста Джо Конасона описується розмова Клінтон і Пауелла.

Держсекретар часів Джорджа Буша-молодшого Колін Пауелл порадив використовувати нинішнього кандидата від Демократичної партії Хіларі Клінтон особисту пошту для робочого листування, про це пише видання The New York Times.

Газета ознайомилася з попередніми примірником книги журналіста Джо Конасона "Man of the World: The Further Endeavors of Bill Clinton" ("Людина світу: чергові починання Білла Клінтона").

У книзі йдеться про те, що Клінтон нібито заявила слідчим, що колишній держсекретар Колін Пауелл порадив їй використовувати її особисту пошту в робочих цілях.

У той же час у Пауелла заявляють, що такої розмови у нього з Клінтон не було. Однак, як підкреслює газета, він все ж відправив Клінтон електронною поштою лист про використання особистої пошти для листування, не носить секретного характеру.

При цьому, важливо зазначити, що на виборах в 2008 році республіканець Пауелл підтримав тоді ще кандидати в президенти демократа Барака Обаму.

Раніше стало відомо, що ФБР відзвітує конгресу США про невизнання провини Клінтон у справі про поштове листування.

8 серпня стало відомо, що Мін'юст США закрив справу про листуванні Хіларі Клінтон, а Держдепартамент відновив розслідування.

Читайте також: Клінтон опублікувала свою податкову декларацію

Раніше Хілларі Клінтон, яка вважається фаворитом в боротьбі за висунення кандидатом на пост президента США від Демократичної партії на виборах 2016 року, відкинула висунуті їй звинуваченняу використанні особистої електронної пошти для службового листування секретного характеру.