UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай вводить заборону на ввезення низки товарів з КНДР

Заборона на імпорт набере чинності з 15 серпня.

Міністерство торгівлі Китаю у понеділок опублікувало розпорядження, яке забороняє імпорт вугілля, залізної руди, свинцю і морепродуктів з Північної Кореї, інформує Reuters. Заборона набуде чинності, починаючи з вівторка, оскільки Пекін перейшов до здійснення санкцій Організації Об'єднаних Націй, оголошених раніше в цьому місяці.

Повідомляється, що санкції ООН повинні бути реалізовані через 30 днів після затвердження резолюції 6 серпня. Нагадаємо, Рада Безпеки ООН 5 серпня, одноголосно підтримала посилення санкцій проти КНДР. Відповідне рішення підтримали всі 15 країн-членів Радбезу.

Санкції спрямовані на зменшення доходів країни від експорту. Зокрема, вони передбачають заборону на закупівлю у Північної Кореї заліза, руди, свинцю, вугілля і морепродуктів. А також вводять обмеження по найму державами-членами Радбезу ООН північнокорейських робітників – згідно з документом, кількість працюючих за кордоном громадян Північної Кореї має зберегтися на поточному рівні.

ЄС також розширив санкції проти Північної Кореї, введені за продовження Пхеньяном випробувань ядерної і ракетної зброї. У санкційний список ЄС додані дев'ять фізичних і чотири юридичні особи. Як повідомляється на сайті європейського відомства, потрапив під санкції, зокрема північнокорейський державний Банк зовнішньої торгівлі (Foreign Trade Bank). Санкції передбачають заморожування активів та обмеження на поїздки.