UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай запропонував встановити глобальні стандарти для безпеки персональних даних — Reuters

Заява Пекіна стала відповіддю на «кампанію» США проти деяких китайських технологічних компаній.

У вівторок Китай оголосив про ініціативу встановлення глобальних стандартів щодо безпеки даних, додавши, що хоче сприяти міжнародній багатосторонності в сфері технологій, в той час, як окремі країни «агресивно ставляться до іноземних технологічних компаній», пише агенція Reuters.

Заява Пекіна стала відповіддю на «кампанію» США проти деяких «ненадійних» китайських програм та додатків, яка отримала назву «Чиста мережа».

«Нова ініціатива» Китаю закликає технологічні компанії запобігати створенню так званих «бекдорів» у своїх продуктах та послугах, які могли б загрожувати незаконним отриманням даних користувачів. Також Китай закликає до поваги прав країн на управління даними.

Пекін вважає, що інші держави повинні брати участь у «широкомасштабному моніторингу» потенційного незаконного отримання даних іноземних громадян за допомогою інформаційних технологій.

Наразі невідомо, чи приєднались інші країни до «нової ініціативи Китаю».

Згідно з заявою Китаю, країна пропонує нові правила безпеки даних, що відображають міжнародні стандарти та поважають інтереси інших держав у технологічній сфері.

Пекін вважає, що окремі держави «переслідують провідні технологічні компанії» інших країн під приводом «чистоти і безпеки мережі», ймовірно натякаючи на США.

Китай традиційно жорстко контролює та цензурує власний кіберпростір.

Своєю чергою, адміністрація президента США Дональда Трампа «націлилася» на китайських технологічних гігантів, таких як Huawei, Tencent Holdings та ByteDance, посилаючись на занепокоєння щодо національної безпеки та збору персональних даних.

Читайте також: Трамп вважає, що Китай розпалює протести в США, щоб не допустити його переобрання — CNN

Раніше повідомлялося, що США ще більше обмежили доступ Huawei до американських технологій.