UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай схвалив використання антиковідної вакцини Sinovac для дітей від трьох років

У країнах ЄС напередодні почали щепити від коронавірусу дітей і підлітків, в Україні така вакцинації поки що не проводиться.

Китай схвалив термінове використання антиковідной вакцини Sinovac Biotech для дітей і підлітків від трьох до 17 років, повідомив голова правління, головний виконавчий директор компанії Інь Вейдун.

«Попередні результати першої і другої фази клінічних випробувань показали, що вакцина може формувати імунну відповідь в учасників віком від 3 до 17 років, а більшість побічних реакцій були легкими», - цитує Вейдуня Reuters.

Зараз вакцинація від коронавірусу в Китаї проводиться людям, старшим за 18 років. Коли вакцинація стане доступною для дітей і підлітків, залежить від контролюючих органів країни, зазначив він.

Пріоритет при вакцинації від ковіду надається людям похилого віку та людям з груп ризику, оскільки їхні шанси заразитися або перенести захворювання у важкій формі є набагато вищими.

Аналогічними дослідженнями займається й  державний виробник Sinopharm, який проводить другу фазу досліджень щодо використання вакцини CanSino для захисту від коронавірусу дітей і підлітків від шести до 17 років.

Крім того, Sinovac вивчає можливість використання трьох доз вакцини замість двох. За словами директора компанії, учасникам досліджень вводили третю бустерну дозу, після чого рівень антитіл в крові збільшувався в рази. Станом на сьогодні в компанії завершили другу фазу досліджень.

Читайте також: У Британії запускають вакцинацію підлітків препаратом від Pfizer

Раніше директор Центру з контролю над захворюваннями КНР Гао Фу заявив, що китайські антиковідні вакцини не забезпечують високого рівня захисту від коронавірусу, влада Китаю досліджувала можливість змішаної вакцинації препаратами різних виробників.

На думку науковців, комбінування вакцин від різних виробників, але з однаковим механізмом дії, забезпечує більш надійний захист від коронавірусу. Минулого тижня Канада однією з перших у світі перейшла до комбінованої вакцинації : тут для першої і другої доз комбінуватмуть вакцини AstraZeneca, Moderna і Pfizer/BioNTech.