UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай різко відповів США через теорію про виток коронавіруса в лабораторіях Уханя

І засудив зусилля США щодо подальшого розслідування походження COVID-19

Президент США Джо Байден заявив, що очікує оприлюднення результатів розвідувального звіту про походження вірусу. Міністерство закордонних справ Китаю звинуватило США в «політичних маніпуляціях і перекладанні провини». Воно відкинуло будь-який зв'язок між COVID-19 і лабораторією з дослідження вірусів в китайському місті Ухань, повідомляє ВВС.

Представник МЗС Чжао Ліцзяні заявив, що це демонструє, що США «не піклуються ні про факти, ні про правду, і що вони не зацікавлені в серйозному науковому дослідженні походження».

«Їх мета - використовувати пандемію для переслідування, стигматизації, політичних маніпуляцій і перекладання провини. Вони проявляють неповагу до науки, безвідповідальні до життів людей і контрпродуктивні в плані узгоджених зусиль по боротьбі з вірусом», - сказав він.

Представник МЗС КНР також сказав, що у спецслужб США є «темна історія» поширення дезінформації.

Читайте також: Після стрілянини в Каліфорнії Байден закликав ухвалити закон про контроль за вогнепальною зброєю

Раніше повідомлялося, що пандемія COVID-19 створила хвилю економічної невизначеності в усьому світі в 2020 році. Але на початку цього року, навіть незважаючи на те, що кількість випадків коронавірусу зростала фактично в усьому світі, відчуття «глобальної впевненості», ймовірно, повертається.