UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин майже визначився із наступником

Водночас південнокорейська розвідка зазначає, що рішення може бути не остаточним та ще змінитись.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин готує свою доньку Джу Е на місце наступниці, однак цей вибір ще не остаточний і може ще змінитись, пише із посиланням на  розвідку Південної Кореї видання Yonhap.

Національна розвідувальна служба  Південної Кореї (NIS) написала доповідь парламентському комітету з питань розвідки, заявивши, що Північна Корея вважає Джу Е сильним кандидатом на посаду наступника свого батька, регулюючи частоту її публічних виступів для оцінки суспільних настроїв, заявили під час прес-брифінгу представники південнокорейського парламенту.

Читайте також: Війна на Корейському півострові коштуватиме світу вдвічі більше, ніж вторгнення в Україну – Bloomberg

В розвідці зазначили, що раніше близько 60% публічної активності  Джу Е включала супровід її батька на військові події, чи заходи, пов’язані з економікою. Але використання Північною Кореєю слова «хяндо», що перекладається як «провідник», дозволяє припустити, що вона на шляху до того, щоб стати наступним лідером.

Слово «хяндо» в північнокорейській лексиці означає «освітлювати шлях вперед у революційній боротьбі» та використовується для лідерів або їхніх наступників, пояснив представник правлячої партії Південної Кореї Лі Сон- Квеун.

Водночас в розвідці заявили, що не виключають можливості, що Кім ще вибере когось іншого наступником, зважаючи, що в нього є і інші діти.

Південнокорейська розвідка зазначає, що північнокорейський лідер, імовірно, має проблеми зі здоров'ям, важить 140 кілограмів і має високий ризик серцевих захворювань. Вважається, що Кім страждає від високого кров'яного тиску та діабету з 30 років.

Читайте також: Кім Чен Ин назвав Південну Корею законною ціллю

Вперше про доньку Кім Чен Ина згадувалось у 2013 році. Тоді колишній американський баскетболіст Денніс Родман, який був у Північній Кореї під час "туру баскетбольної дипломатії", заявив, що "у Кіма є донька".

Перші публічні фото північнокорейського лідера з донькою з’явились восени 2022 року – вона була присутня на запуску міжконтинентальної балістичної ракети. Після цього дівчинка регулярно буває на публіці із батьком.