UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість жертв серед журналістів у 2013 році знизилася, але зросла кількість викрадень

Близько сорока відсотків фактів загибелі журналістів припадає на Сирію, Сомалі, Малі і кілька інших країн, а також на суб'єкт Російської Федерації, - Дагестан.

В році, що минає, при виконанні службового обов'язку у різних країнах загинув 71 журналіст - такі дані міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів". Це менше, ніж минулого року. Однак кількість викрадень та інших актів насильства щодо журналістів та інших працівників ЗМІ залишилася "дуже високою".

Як наголошується у доповіді, у 2013 році з 38 до 87 зросла кількість викрадених журналістів. Більше половини з них зникли у Сирії.

Генеральний секретар організації "Репортери без кордонів", що базується у Парижі, Крістоф Делуар заявив, що пріоритетним завданням є протидія практиці безкарності тих, хто вчинив злочин проти журналістів. За його словами, це особливо актуально у зв'язку з сьомою річницею резолюції Ради безпеки ООН номер 1738 про гарантування безпечних умов для роботи журналістів.

Найбільше жертв серед працівників ЗМІ - у країнах Азії (24), Близького Сходу та Північної Африки (23). Близько сорока відсотків фактів загибелі журналістів припадає на Сирію, Сомалі, Малі і кілька інших країн, а також на суб'єкт Російської Федерації, - Дагестан.

Всього в році, що минає, вбито 71 працівника ЗМІ і 39 блогерів, а в минулому - 88 і 47 осіб. !zn

Читайте також:

"Репортери без кордонів" прогнозують зміцнення позицій "Сім'ї" в медіа-просторі

Україна випередила Гондурас у рейтингу свободи слова

Грузинських журналістів виганяють з України за Євромайдан

ОБСЄ засудила кримінальне переслідування автора кліпу "Давай, до побачення!"