UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ переводять у "червону зону" карантину

У місті посилюють обмеження. 

Сьогодні, 28 жовтня, державна комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення про переведення Києва у "червону зону" карантину. Про це на своєму Телеграм-каналі розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов. 

Вже з 1 листопада у місті буде посилено карантин. 

"Червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані", - розповів Немчінов. 

Детальніше про ці обмеження напередодні розповідав мер столиці Віталій Кличко. 

Читайте також: Ще один регіон переходить до «червоної зони» карантину

Попри складну епідемічну ситуацію, Україна поки що не планує запроваджувати локдаун, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Однак його альтернативою може бути лише прискорення темпів вакцинації, наголошує президент Володимир Зеленський, оскільки вітчизняна система охорони здоров’я не зможе витримати різкого зростання кількості хворих.

Докладніше про обов'язкову вакцинацію в Україні читайте в статті Алли Котляр "Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей".

Про те, чого можна досягти примусом, читайте в статті Оксани Онищенко «Обов'язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповідей"

Які обмеження очікують невакцинованих від COVID-19 громадян в різних країнах - розповідає в статті "Вакцинація та« дискримінація»" Олексій Коваль.