UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Хезболла" запустила по Ізраїлю "рій дронів"

Атака сталась за 22 кілометри від кордону з Ліваном.

Збройне угруповання "Хезболла", що базується у Лівані, обстріляло військові пости в кібуці Аміад на півночі Ізраїлю за допомогою "рою дронів". Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву терористів.

Аміад розташований приблизно за 22 кілометри від ліванського кордону. У ЦАХАЛ заявили, що не можуть підтвердити атаку. У свою чергу "Хезболла" каже, що обстріл був помстою за нічний удар Ізраїлю по ліванському регіону Бека.

Читайте також: Переговори про припинення вогню в Газі призупинили можливу атаку Ірану на Ізраїль — WSJ

"Хезболла" та Ізраїль ведуть бойові дії протягом останніх 10 місяців від початку війни у Секторі Гази. Їхнє протистояння викликає занепокоєння у Сполучених Штатів, що сутички на кордоні можуть перерости у повномасштабну війну. 

Нагадаємо, 17 серпня "Хезболла" також обстріляла Ізраїль. Угруповання заявило, що діє на знак солідарності з палестинцями й ХАМАСом і припинить обстріли, як тільки у Газі встановиться режим припинення вогню.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу прийняв "проміжну пропозицію" Вашингтона щодо укладення угоди з ХАМАС про припинення вогню та звільнення заручників. Проте лідери угруповання заявляють, що прагнули досягти угоди, яка б зупинила конфлікт, а остання пропозиція містить умови Ізраїля, які вони не приймають.