UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кібератаки на США та союзників: хакери з Північної Кореї завдали  нового удару

Підозрювані північнокорейські хакери атакували спільні військові навчання США та Південної Кореї, які проводилися цього тижня, хоча секретна інформація не була скомпрометована, повідомила південнокорейська поліція в неділю, передає Reuters.

Читайте також: Хакери шпигували за дипломатами посольств чотирьох країн у Білорусі — Reuters

Збройні сили Південної Кореї та США в понеділок розпочнуть 11-денні літні навчання Ulchi Freedom Guardian, щоб покращити свою здатність реагувати на нові ядерні та ракетні загрози Північної Кореї.Північна Корея заперечує проти таких навчань, кажучи, що вони є підготовкою США та їхніх південнокорейських союзників до вторгнення.

Читайте також: Байден готовий зустрітися із Кім Чен Ином без жодних умов: що відповів лідер КНДР

Північна Корея раніше заперечувала будь-яку причетність до кібератак.

Згідно з даними дослідників, хакери Kimsuky вже давно використовують електронні листи для фішингу, які обманом змушують цільові відомі паролі або натискають вкладення чи посилання, які завантажують шкідливе програмне забезпечення.

Читайте також: Китайські хакери можуть бути причетні до атаки на пошту урядового центру кібербезпеки Японії — ЗМІ

Поліція Південної Кореї та військові США провели спільне розслідування та виявили, що IP-адреса, використана під час спроби злому, збігається з адресою, ідентифікованою під час злому оператора ядерного реактора Південної Кореї у 2014 році, повідомила поліція.

Тоді Південна Корея звинуватила Північну Корею в причетності до цієї кібератаки