UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі заявив про "величезну недовіру" між США та РФ щодо Сирії

Обговорення врегулювання ситуації в цій країні на межі зупинення.

Між США і Росією існує велика недовіра у сфері врегулювання в Сирії. Американській стороні, можливо, доведеться шукати інших партнерів для врегулювання конфлікту в цій країні, заявив держсекретар США Джон Керрі.

"У обох сторін є величезна недовіра", – сказав Керрі під час виступу у Вашингтоні і нагадав різні підходи до ситуації в Сирії, зважаючи на які обговорення врегулювання зараз знаходиться на межі зупинення.

"Рівень недовіри пов'язаний з тими операціями, які здійснює російська сторона, вони широкомасштабні й недоречні з нашої точки зору. Ось чому ми будемо змушені відійти від концепції співробітництва, яке дає їм (Росії – ред.) можливість робити те, що вони роблять", – додав Керрі.

Він також поскаржився, що "вказівок на серйозність намірів Росії немає".

"Це один з моментів, коли ми маємо намір слідувати альтернативі", – резюмував держсекретар США.

Нагадаємо, представники адміністрації президента США приступили до обговорення більш жорстких варіантів відповіді Вашингтона на відновлення бойових дій в Алеппо, включаючи варіанти військового вирішення ситуації.

Раніше постійний представник США при ООН Саманта Пауер під час екстреного засідання Радбезу викрила у брехні міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. За її словами, в той момент, коли російський міністр заявляв на засіданні в ООН, що Москва виступає за мирне вирішення конфлікту в Сирії, Росія і сили Башара Асада вантажили на літаки бомби для удару по Алеппо.

Детальніше про угоду про перемир'я в Сирії і перспективи врегулювання конфлікту за участю США і Росії читайте в матеріалі Віталія Федянина "Сирія: перемир'я, якого не було" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".