UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі та Лавров обговорили женевські переговори щодо Сирії

Наступна зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії заплановано на 11 лютого.

Голова Державного департаменту США Джон Керрі та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 30 січня, провели телефонну розмову, в ході якої обговорили переговори в Женеві з врегулювання конфлікту в Сирії, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Відповідно до вимог резолюції РБ ООН 2254 підкреслена необхідність предметно розглянути в ході інклюзивного межсірійского діалогу тематику боротьби з тероризмом, полегшення гуманітарної ситуації, включаючи доставку допомоги цивільному населенню в обложені райони, а також підготовки політичних реформ на основі взаємної згоди сирійських сторін. Умовлено оцінити хід переговорів в Женеві на черговій зустрічі Міжнародної групи підтримки Сирії в Мюнхені 11 лютого", − йдеться в повідомленні.

Читайте також: ВПС Росії завдали ударів по гуманітарному конвою в Сирії – ЗМІ

Нагадаємо, переговори в Женеві стартували 29 січня. Представники опозиції заявили про згоду брати в них участь, в день початку переговорів.

Запрошення учасникам зустрічі були розіслані напередодні, проте, хто з представників сирійської опозиції буде брати в ній участь, не було відомо до останнього моменту.

Раніше в Дамаску заявили про те, що Сирія готова до мирних переговорів з опозицією в Женеві. У МЗС країни висловили надію на те, що цей діалог допоможе сформувати уряд національної єдності.