UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидата в президенти Франції турбує перетворення Британії у васала США

На думку Еммануеля Макрона Британія обрала шлях молодшого партнера США.

Кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що Британія перетворюється на державу-васала Сполучених Штатів. На його думку, Британія перестає жити в злагоді з Європою і стає молодшим партнером США, повідомляє Reuters.

Макрон розкритикував заяви прем'єр-міністра Британії Терези Мей, яка відвідала США для зустрічі з Дональдом Трампом. Мей висловилася на користь більшої взаємодії між країнами і зазначила, що "протилежності притягуються"

Французький політик назвав перші кроки нового президента США Дональда Трампа промовистими. Макрон вважає, що тепер Сполучені Штати будуть віддалятися від Європи і дестабілізувати ті принципи, які будувалися десятиліттями.

Колишній інвестиційний банкір і міністр економіки Макрон вважається одним з найбільш рейтингових кандидатів в президенти, поступаючись лише Франсуа Фійону і Марі Ле-Пен.

Раніше повідомлялося, що проти дружини Франсуа Фійона почали розслідування за розкрадання і незаконне привласнення державних коштів. Франсуа Фійон спростував факт порушень з боку своєї дружини.