UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада вводить додаткові санкції проти Росії

Міністр міжнародної торгівлі Ед Фаст заявив, що Канада продовжить надавати нелетальную військову підтримку Україні.

Канада прийняла рішення про введення додаткових санкцій відносно Росії у зв'язку з обстрілом Маріуполя, який призвів до численних жертв серед мирного населення.

"У зв'язку з трагедією в Маріуполі Канада прийняла рішення ввести додаткові заходи проти Росії. Ми будемо робити це у співпраці з нашими союзниками - США і країнами ЄС", - заявив міністр міжнародної торгівлі Канади Ед Фаст.

Також Канада надасть всю необхідну допомогу Україні, щоб країна повернулася до мирного життя, а також продовжить поставляти нелетальну військову підтримку. Про летальне озброєння сил АТО, за словами Фаста, мова поки не йде.

"Ми обурені подіями в Маріуполі і обурені тим, що агресія з боку Росії відносно України триває", - зазначив міністр.

Читайте також: Санкції не змусять мільярдерів РФ триматися малопомітно в Давосі - Bloomberg

У своїй попередній заяві щодо ситуації в Маріуполі високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні попередила Росію про "неминуче погіршенням відносин з ЄС. Глава європейської дипломатії "відкрито закликала Росію" відмовитися від подальшої ескалації відкритого збройного конфлікту й запобігти катастрофічні наслідки для всіх.

У свою чергу президент Барак Обама заявив, що США готові до нових економічним заходам тиску на Росію. Питання лише в тому, чи готовий Кремль і далі слідувати "тим курсом, який поганий не лише для народу України, але і для народу Росії".