UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада і ЄС планують використовувати штучний інтелект в боротьбі з коронавірусів

Відзначається, що крім розробок штучного інтелекту, вчені також працюють в сфері квантових технологій.

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань і Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявили про спільну співпрацю в напрямку використання штучного інтелекту для подолання COVID-19.

"Канада і ЄС співпрацюють на декількох багатосторонніх платформах, досліджуючи, як використовувати штучний інтелект і інші цифрові технології для допомоги міжнародній спільноті в реагуванні на і відновленні від COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що крім розробок штучного інтелекту, вчені також працюють в сфері квантових технологій та інших галузей. При цьому партнерство здійснюється за допомогою форумів і цифрового діалогу.

Читайте також: У світі за час пандемії на COVID-19 захворіло понад 427 млн осіб: карта

Раніше Верховний представник   Європейського союзу   у закордонних справах Жозеп Боррель заявив, що звинувачення на адресу Євросоюзу, чия реакція на коронавірус виявилася несвоєчасною і позбавленою єдності, не в повному обсязі обгрунтованими й справедливими.

"З огляду на те, як влаштований ЄС, не дивно, що на самому початку кризи кожна нація діяла по-своєму. Охорона здоров'я відноситься до національної компетенції, і здатність швидко діяти набагато вище на національному рівні, ніж на європейському. Тим не менш, багато європейців розчаровані", - заявляв раніше Боррель.