UA / RU
Підтримати ZN.ua

Камала Гарріс офіційно заявила про участь у виборах президента США

Джо Байден раніше підтримав її кандидатуру, як і голови Демократичної партії.

Камала Гарріс офіційно заявила, що братиме участь у виборах президента США. Її штаб опублікував перше відео передвиборчої кампанії.

«Мене звуть Камала Харріс, і я балотуюся на пост президента Сполучених Штатів», – написала демократка у соцмережі Х.

Зазначимо, що усі 50 голів партії підтримали кандидатуру Камали Гарріс для участі у президентських виборах від Демократичної партії. При чому, згідно з новим опитуванням Axios/Generation Lab, вона значно популярніша серед наймолодших виборців, ніж кандидат від республіканців Дональд Трамп. Зокрема, серед респондентів віком від 18 до 34 років 60% підтримали демократку і 40% – скандального республіканця.

Читайте також: Обама незабаром планує оголосити про підтримку кандидатури Гарріс на посаду президента від демократів — NBC News

Західні ЗМІ також писали, що у більшості сфер Гарріс, ймовірно, продовжить реалізацію багатьох зовнішньополітичних цілей чинного президента Джо Байдена. Зокрема, її адміністрація, напевне, запропонує рішучу підтримку військовим зусиллям України й продовжить ініціативи зі зміцнення альянсів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні в умовах геополітичного піднесення Китаю. 

Водночас кандидатка від демократів постійно критикувала російського диктатора Владіміра Путіна. Вона розкритикувала напади РФ на українських цивільних осіб як «злочини проти людяності» і пообіцяла притягнути владу в Москві до відповідальності.

Читайте також: Досвід прокурорки проти злочинця: Гарріс жорстко «проїхалася» по Трампу

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. 

Передвиборчу ситуацію в США аналізував Олег Шамшур у статті «Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року».