UA / RU
Підтримати ZN.ua

Камалі Гарріс буде складно переконати Європу у своїй перемозі над Трампом — Politico

Високопоставлений чиновник ЄЦБ вважає, що Гарріс ніколи не переможе.

Зняття Джо Байдена з президентських виборів у США поставило перед європейськими політиками нове нагальне питання: якою буде політика Камали Гарріс? Віцепрезидент Гарріс зараз є фаворитом на те, щоб стати кандидатом від Демократичної партії, який змагатиметься з Дональдом Трампом на виборах у листопаді. Відверто кажучи, європейські політики та чиновники центристського спрямування вважають, що Гарріс ще має переконати їх у тому, що вона може перемогти Трампа, вважають оглядачі Politico.

Ізабель Шнабель, член виконавчої ради Європейського центрального банку (ЄЦБ), на початку цього року назвала Гарріс "невидимкою" й зазначила, що вона ніколи не переможе.

"Їм слід було з самого початку підготувати іншого кандидата замість Камали Гарріс", — сказала Шнабель у приватній розмові напередодні одного заходу в лютому.

Читайте також: Чому Камалі Гарріс буде важко перемогти Трампа на виборах? — The Telegraph

22 липня ЄЦБ спростував ці цитати як такі, що "вводять в оману", заявивши, що Шнабель "ніколи не коментує публічно політичні події". Інші люди, знайомі зі стилем дипломатії Гарріс, у приватних розмовах критикували її промови, нагадуючи, що вона, як правило, читала заздалегідь підготовлений текст.

"Іншим прикладом може слугувати її невдалий виступ на британській конференції зі штучного інтелекту у 2023 році. Гарріс вийшла на сцену із запізненням, під президентську музику, і виголосила промову, яку один з відвідувачів назвав "банальною" і яка підірвала основну тему конференції", — пишуть оглядачі.

Європейські чиновники не говорять про це вголос, але критично важливим питанням для багатьох в ЄС є не те, якою Гарріс буде в Білому домі, а те, чи має вона те, що потрібно, щоб перемогти Трампа, щоб потрапити туди.

Читайте також: Трамп випереджає Гарріс на 2% — опитування

"Існує думка, що ЄС мав би докласти більше зусиль для розвитку відносин з Гарріс, враховуючи вік Байдена", — сказав один високопосадовець ЄС.

Раніше Politico розповіло про те, якою буде зовнішня політика Гарріс, якщо вона стане президентом США. Адміністрація Гарріс, ймовірно, запропонує рішучу підтримку військовим зусиллям України й продовжить ініціативи зі зміцнення альянсів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні в умовах геополітичного піднесення Китаю.