UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кадиров закликав мобілізованих відбирати зброю, форму та техніку в ЗСУ

Голова Чечні фактично визнав, що солдати «другої армії світу» екіпіровані гірше, ніж ті, кого вони збиралися «знищити за три дні».

Голова Чечні Рамзан Кадиров розкритикував мобілізованих на війну росіян, яких держава не забезпечила навіть найнеобхіднішими речами. У новому ролику Кадиров закликав мобілізованих подбати про себе самостійно.

«Зараз мобілізовані знімають відео: цього не вистачає, того не вистачає, старий автомат, форма не та. Гей, зачекайте! Але ж той бік, наші вороги мають гарну зброю, гарну форму одягу – все в них є. У них треба забрати, у них заберемо! (…) Забираємо та їхньою зброєю їх знищуємо. І знищуватимемо», - заявив Кадиров.

За словами Кадирова, громадяни РФ повинні думати насамперед про «Батьківщину, державу та президента».

«Сьогодні людина, яка вірить і поважає себе, не сидітиме вдома. Вона сама знайде собі автомат, вона знайде собі все, що потрібно, і піде воювати проти цієї нечисті, цього сатанізму. Це великий джихад, у якому ми всі маємо брати участь», - стверджував Кадиров.

Обережно! Відео містить лайку.

Читайте також: Від повістки до загибелі: InformNapalm вирахувала середню тривалість життя російського мобілізованого

Раніше помічник секретаря Ради безпеки Росії Алєксєй Павлов заявив, що наступним етапом війни проти України має стати «десатанізація». За словами Павлова, в Україні діють «сотні сект», які повинні «відвернути» українців від «традиційних цінностей», а влада цю тенденцію підтримує.

Зі свого боку патріарх РПЦ Кіріл, виступаючи на Всесвітньому російському народному соборі, оголосив президента РФ Владіміра Путіна «борцем з Антихристом».