UA / RU
Підтримати ZN.ua

Йозвяк: Євросоюз посилив санкції проти режиму Лукашенка

Вони торкнулися й сім'ї диктатора. 

ЄС заморозив активи та ввів візові заборони стосовно 78 офіційних осіб і 8 компаній з режиму самопроголошеного президента РБ Алєксандра Лукашенка. Про це на своїй сторінці у Твіттер повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. 

Обмеження будуть стосуватися кількох білоруських бізнесменів та членів сім'ї диктатора Лукашенка. До санкційного списку також увійшли ректори, прокурори, судді, міліціонери та високопоставлені військовослужбовці країни. 

На офіційних ресурсах інформація про посилення санкцій повинна з'явитися згодом, переконує журналіст. 

Читайте також: Тіхановська назвала Протасевича "трофеєм" режиму Лукашенка

Раніше посли Європейського Союзу схвалили персональні санкції проти людей та компаній з Білорусі за викрадення літака Ryanair з журналістом Романом Протасевичем на борту, а також за політичні репресії, які проводять підконтрольні Аляксандру Лукашенку спецслужби.

Докладніше про те, що означає викрадення білоруськими силовиками опозиціонера Романа Протасевича, яким може бути покарання Європи для диктатора, котрий загрався, і що слід робити Україні у ситуації, що склалася, читайте в статті Володимира КравченкаЗона, заборонена для польотів” у ZN.UA.