UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз може почати щодня переглядати правила в'їзду — Bloomberg

Країни блоку повинні скоординувати підхід до цього питання. 

Європейський Союз через поширення нового штаму ковіду може видати рекомендації, відповідно до яких держави-члени ЄС зможуть щодня переглядати правила в'їзду на свою територію. Про це пише видання Bloomberg

ЗМІ розповідає, що в документі ЄС зазначено, що країни-члени блоку повинні дотримуватися скоординованого підходу, вони мають бути готовими до запровадження будь-яких правил. 

Штам "Омікрон", названий ВООЗ "варіантом, що викликає занепокоєння", потенційно заразніший, ніж його попередники, хоча експерти ще не знають, чи викличе він більш-менш серйозний COVID-19 у порівнянні з іншими штамами. "Омікрон" був уперше виявлений у Південній Африці, а потім у Бельгії, Ботсвані, Ізраїлі та Гонконгу.

Читайте також: Євросоюз опублікував рекомендації щодо нового штаму коронавірусу Omicron

Нагадаємо, вже в грудні в Європейському союзі планують на офіційному рівні закріпити введення третьої - бустерної - дози вакцини проти коронавірусу. Також там хочуть скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію. Зараз документ чинний протягом 360 днів після введення другої дози, цей проміжок планують зменшити до 270 днів.