UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейська комісія майже вдвічі збільшила пакет допомоги країнам «Східного партнерства»

До 75 мільйонів євро на прискорення вакцинації

Європейська Комісія збільшила майже вдвічі — з 40 мільйонів до 75 мільйонів євро — свій пакет допомоги для прискорення вакцинації від коронавірусу у шести країнах «Східного партнерства»: Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. Відповідне рішення ЄК ухвалила у вівторок, 10 серпня. Про це повідомляє DW.

Цим рішенням ЄС прагне розширити доступ до вакцин у країнах «Східного партнерства», уможлививши передачу вакцин державами-членами ЄС та відшкодувавши вартість. Ця допомога доповнює підтримку з боку ЄС глобальної ініціативи COVAX.

Перший пакет допомоги на 40 мільйонів євро було схвалено у лютому цього року. Допомога ЄС включає навчання медичного персоналу, який бере участь у кампанії з вакцинації, логістичну підтримку доставки вакцин, моніторинг безпеки, залучення до цієї роботи громад, а також підтримку щодо запровадження цифрових COVID-сертифікатів.

«ЄС має намір підтримати наших східних сусідів у прискоренні вакцинації, оскільки це стане вирішальним для припинення пандемії та початку соціально-економічного відновлення регіону», — наголосив єврокомісар з питань сусідства та розширення ЄС Олівер Варгеї.

Читайте також: У Києві після щеплення померла жінка

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 9 серпня, щеплення проти коронавірусу зробили понад 140 тисяч осіб, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. Дві дози вакцини отримали майже 2,5 млн осіб.

«140 008 людей вакциновано проти COVID-19 за добу 09 серпня 2021 року. Одну дозу отримали 83 697 людей, повністю імунізовані - 56 311 людей», - йдеться у повідомленні.