UA / RU
Підтримати ZN.ua

Brexit: у Європі заявляють, що Британія не виконує певних домовленостей

У Лондоні продовжують наполягати на пом'якшенні протоколу.

Велику Британію звинувачують в тому, що вона не виконує угоди про перетинання кордону з Північною Ірландією в рамках домовленості щодо Brexit. Про це повідомляє видання DPA.

Офіційний Лондон не дотримується угоди про контроль за переміщенням людей та товарів між Північною Ірландією та іншими частиною Англії. Відповідний лист міністру кабінету міністрів Великобританії Майклу Гоуву направив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

Там також критикується дезінформація трейдерів та відсутність доступу до митної інформації.

"Це тільки проблеми, які починаються і для яких можна знайти швидкі рішення", - повідомляє Шефчович, який сьогодні має зустрітися з міністром Гоувом. 

В цей час у Лондоні продовжують наполягати на пом'якшенні протоколу щодо Північної Ірландії. Насамперед для того, щоб мінімізувати негативні наслідки для економіки. 

Читайте також: Британія та ЄС можуть стати «ворогами» після Brexit — The Guardian

У грудні ЄС і Британія погодили умови торговельної угоди. До 28 лютого воно застосовуватиметься в тимчасовому режимі. До кінця перехідного режиму угоду має схвалити Європарламент.

ZN.UA розібралося з умовами угоди і з тим, що буде з безвізовим режимом і умовами роботи в ЄС і Британії після Brexit.

Як відіб'ється Brexit на житті громадян Сполученого Королівства, читайте в матеріалі Олексія Коваля "Британці готуються до гіршого".