UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа готується до хвилі біженців з Близького Сходу та Африки — Reuters

Від початку року вже 36 400 мігрантів прибули в Італію, Іспанію, Грецію, Кіпр і Мальту.

Війна в Україні викликала нову хвилю браку продовольства, а це як наслідок загрожує хвилею міграції з Африки та Близького Сходу. За даними видання Reuters, країни Середземномор'я готуються, що цього року туди може прибути понад 150 000 мігрантів. 

"Очікується, що в цьому році прифронтові держави-члени, як ми обговорили між собою, приймуть понад 150 000 мігрантів", — заявив міністр внутрішніх справ Кіпру Нікос Нуріс. 

В ООН тим часом зазначають, що від початку року 36 400 прохачів притулку і мігрантів вже прибули в Італію, Іспанію, Грецію, Кіпр і Мальту. Для порівняння, у 2021 році ця цифра становила 123 318 осіб. 

Читайте також: Загроза голоду у світі, спричинена блокадою українських портів, може перерости в міграційну кризу — Зеленський

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що російська війна проти України розпалює тривимірну глобальну кризу– продовольчу, енергетичну та фінансову. Збройна агресія забрала вже тисячі життів і впливає на ситуацію не лише в регіоні, але й стає причиною суттєвого підвищення ризиків для уразливих країн та економік потрапити в пастку голоду.