UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія вирішила закупити у AstraZeneca 300 млн доз вакцин від COVID-19

Договір передбачає покупку 300 млн доз вакцини з можливістю докупкі ще 100 млн доз.

Сьогодні, 27 серпня, Європейська комісія підписала перший договір на закупівлю 300 мільйонів доз вакцини від коронавирусу.

Договір був підписаний з розробником AstraZeneca, повідомляє сайт Єврокомісії.

Підписана угода передбачає закупівлю для всіх країн-членів Євросоюзу 300 млн доз вакцини, з можливістю закупівлі додаткових 100 млн доз.

Відзначається, що Єврокомісія готова підписати такі контракти ще з чотирма розробниками, якими завершено попередній етап переговорів. Це кампанії Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac та Moderna.

Читайте також: Путін і Лукашенко домовилися щодо випробування на білорусах російської вакцини від коронавірусу

Уточнюється, що вакцина від коронавирусу AstraZeneca знаходиться в великомасштабних клінічних випробуваннях фази II/III після багатообіцяючих результатів у фазі I/II безпеки та імуногенності.

20 серпня повідомлялося, що Європейська комісія провела попередні переговори про закупівлю майбутньої вакцини від коронавируса вже з четвертою компанією-розробником.

На цей раз переговори пройшли з європейською компанією CureVac, написала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

Нагадаємо, в момент, коли будуть розподіляти вакцину від коронавируса, потрібно зробити це рівномірно, уникаючи питання націоналізму, заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус.

ВООЗ вже працює над планом рівномірного розподілу вакцини, коли вона виявиться дієвою і безпечною.

При цьому міністр охорони здоров'я Чехії Адам Войтех заявив, що його країна не візьме участь в здійснюваному Всесвітньою організацією охорони здоров'я плані COVAX по розробці і поширенню вакцини проти COVID-19.

Раніше ZN.UA писало, що початок 2020 року стало відмінною прелюдією до подальшого чотириріччя, яке, якщо вірити найавторитетнішим прогнозами, призведе світ у нове майбутнє. Це буде світ після коронавируса. Детальніше в матеріалі "Час позбавлення від ілюзій".