UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС планує зняти обмеження на в'їзд для українців – журналіст

За словами Йозвяка, офіційний документ з цього приводу повинні оновити завтра.

Європейський Союз планує зняти обмеження для в'їзду на свою територію з України. Про це в Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС сьогодні вирішили додати України в рекомендований перелік третіх країн, для яких слід зняти обмеження на в'їзд в ЄС. Список повинен бути офіційно оновлений завтра. Молдова, Вірменія та Азербайджан вже в ньому ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна змінила правила в'їзду для подорожуючих з Росії, Індії, Британії та Португалії

Раніше видання The New York Times писало про те, що Європейський Союз, після закриття кордонів через пандемію коронавірусу COVID-19, планував з 1 липня дозволити в'їзд на свою територію іноземців. При цьому обмеження залишаються в силі для громадян України.

Зазначимо, що зараз без результатів тестів і підтверджень вакцинації туристів з України пускають Албанія, Болгарія, Єгипет, Сербія, США і Чорногорія. При цьому для в'їзду в Єгипет необхідно надавати результат ПЛР-тесту. Крім того, на сайті посольства США зазначено, що перед вильотом в країну туристи повинні надавати авіакомпаніям негативні результати тесту на COVID-19.