UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС оголосить про новий пакет допомоги Україні на 400 млн євро — Bloomberg

Також ЄС запропонує призупинити фінансові внески Києва для участі в програмах блоку, поки в країні залишаються фінансові проблеми.

ЄС оголосить про надання Україні додаткового пакету допомоги на 400 мільйонів євро (440 мільйонів доларів) для підтримки процесу реформ. Про це заявив у Брюсселі єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган, повідомляє Bloomberg.

Крім того, незабаром ЄС запропонує продовжити призупинення всіх тарифів і заходів торговельного захисту щодо українського імпорту, а також призупинити фінансові внески України для участі в програмах ЄС до тих пір, поки в країні залишаються фінансові проблеми.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС обговорять створення центру, який координуватиме розслідування злочинів РФ

Раніше повідомлялося, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн разом із командою комісарів прибула до Києва для проведення спільного з українським урядом засідання. 

3 лютого у Києві заплановано проведення саміту Україна-ЄС, під час якого планується підписання низки галузевих документів та схвалення спільної заяви за підсумками заходу. 

Читайте також: Поступ, але не у всіх сферах: як Україна впроваджує єврореформи

Влада запевняє, що зробила все можливе для виконання семи рекомендацій Єврокомісії, наданих Україні при отриманні статусу країни — кандидата в члени ЄС. Що зроблено офіційним Києвом для отримання "заліку" по всіх семи пунктах у кандидатській "заліковій" читайте в інтерв’ю "Нам треба вже зараз закладати фундамент для тієї країни, якою Україна буде завжди", яке редактор міжнародного відділу ZN.UA Тетяна Силіна взяла у віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.