UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС не погодиться з порушеннями суверенітету і територіальної цілісності України — зустріч Борреля з Лавровим

Представник Євросоюзу назвав «розбіжностями» ставлення до прав людини, демократії і погрозам з боку РФ

Під час зустрічі Високого представника Європейського союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля, і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова було порушено тему територіальної цілісності України. Представник ЄС вказав Росії, що Європа не погодиться з порушеннями Москвою суверенітету і територіальної цілісності української держави.

Зустріч Борреля і Лаврова відбулася на полях 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в четвер.

«Вони обговорили відносини між ЄС і Росією, а також актуальні міжнародні питання. Верховний представник Боррель торкнувся деяких проблем у відносинах між ЄС і Росією, з метою зробити відносини більш стабільними та передбачуваними. Зокрема, зберігаються розбіжності щодо порушень Росією суверенітету і територіальної цілісності України, в галузі демократії та прав людини, а також щодо кіберзагроз, дезінформації та інших гібридних загроз», — наголошується в пресрелізі про підсумки зустрічі.

Також сторони обговорили міжнародні питання, за якими ЄС і Росія повинні продовжувати співпрацю з метою розв'язання проблем глобальної безпеки, такі як ситуація в Афганістані, Лівії, Малі, Близькосхідний мирний процес.

Читайте також: ЄС має "шукати шляхи порозуміння" з Росією, бо у неї багато зброї – Боррель

Раніше повідомлялося, що представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель вважає інавгураційний саміт Кримської платформи, який відбувся 23 серпня, потужним сигналом про те, що питання Криму займає важливе місце в міжнародному порядку денному.