UA / RU
Підтримати ZN.ua

"ЄС не має наміру миритися з діями Росії": глава МЗС Німеччини виступив за санкції проти РФ за вирок Навальному

Маас виступає за вироблення обмежень проти окремих осіб

Глава німецької дипломатії Гайко Маас висловився за запровадження нових санкцій проти Росії після двох обвинувальних вироків російських судів лідеру опозиції Алєксєю Навальному, передає DW.

"Уже після отруєння Навального ми дали ясно зрозуміти, що не маємо наміру миритися з руйнуванням міжнародного права, та запровадили санкції", - сказав німецький міністр на зустрічі з колегами в Брюсселі.

Маас заявив, що виступає за вироблення обмежень проти окремих осіб, в тому числі заборони на їх в'їзд до Євросоюзу і блокування їх активів.

"Одночасно з цим ми повинні шукати шляхи, щоб залишитися в діалозі з Росією", - підкреслив німецький міністр, додавши, що РФ необхідна Євросоюзу для спільного врегулювання багатьох міжнародних конфліктів.

Читайте також: Відомо, хто потрапить під санкції через Навального - Bloomberg

Чому Кремль пішов на загострення ситуації навколо опозиціонера? Чому Навальний, знаючи про загрозу арешту, все ж повернувся в Росію? Чи становить він реальну загрозу для путінського режиму? Про це читайте в статті Олексія Коваля «Путіну потрібен Навальний», а також в матеріалі Андреаса Умланда «Як ставитися до феномену Навального» в ZN.UA.