UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС готується розширити список санкцій через ситуацію в Білорусі - Боррель

За словами Борреля, ЄС підтримує легітимне прагнення народу Білорусі до демократії.

Європейський союз готує нові персональні санкції для представників Білорусі, відповідальних за репресії щодо громадянського суспільства, передає DW.

Зазначається, що зараз в списку санкцій Євросоюзу 84 фізичні особи та сім підприємств.

Як повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, влада Білорусі продовжує і посилює переслідування громадян країни, в той час як ЄС "підтримує легітимне прагнення народу Білорусі до демократії".

"Ми готові піти далі. І ми зробимо це. Робочі групи в Раді ЄС займаються цим", - додав Боррель, підкресливши, що Євросоюз підтримує білоруський народ і каратиме тих, хто відмовляє громадянам цієї країни в основоположних політичних правах.

Читайте також: Санкції проти Росії будуть готові не пізніше, ніж через тиждень - Жозеп Боррель

Нагадаємо, сім європейських держав, включаючи Україну, доєдналися до санкцій, які Європейський Союз ввів проти чиновників режиму Олександра Лукашенка. Крім України санкції підтримали країни-кандидати в члени ЄС Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, що входять до Європейської економічної зони. Політику цих держав буде приведено у відповідність до рішень Ради ЄС про санкції.

У той же час, Україна не збирається вводити економічні санкції проти Білорусі. Детальніше про це читайте в статті Володимира Кравченка "Заручники економіки" для ZN.ua.