UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія розширила список товарів і технологій, заборонених для експорту в РФ

Заборона набуде чинності 20 травня.

Влада Японії розширює список товарів і технологій, заборонених для експорту в Росію. Зокрема, до списку увійшли високотехнологічне обладнання, 3D-принтери, а також обладнання для здійснення квантових обчислень. Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії.

Зазначається, що заборона уже схвалена урядом країни і набуде чинності 20 травня.

Японія забороняє експортувати у РФ квантові комп'ютери, запчастини до них, мікроскопи, обладнання для моделювання (3D-принтери).

Також під заборону потрапило обладнання для виробництва органічних світлодіодів, для виготовлення мікроелектромеханічних систем та для виробництва водневого палива, вакуумні помпи, охолоджувальне обладнання та його компоненти, полімери, а також пристрої числового програмного управління для верстатів.

Читайте також: Заборона на в'їзд до Росії вищих чинів Японії, включаючи прем'єра, «цілком неприйнятна» - Фуміо Кісіда

Раніше повідомлялося, що Японія запровадила новий пакет санкцій проти Російської Федерації через війну в Україні. Обмеження торкнуться як фізичних, так і юридичних осіб з Росії.

В санкційний список японського уряду потрапили 133 фізичні особи з РФ. Серед них знайшлося місце прем'єр-міністру Росії Міхаілу Мішустіну, заступнику секретаря Ради Безпеки Рашиду Нургалієву, більшості ватажків «ЛДНР», бізнесмену Геннадію Тімченку та членам його сім’ї.

Також прем'єр Японії під час зустрічі G7 підтвердив готовність відмовитися від нафти з РФ.