UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія розширила санкції через вторгнення Росії в Україну

Нові санкції набудуть чинності в кінці грудня.

У п’ятницю 15 грудня Японія оголосила про розширення санкцій у зв’язку з вторгненням Росії в Україну, додавши десятки компаній та інших організацій, які нещодавно потрапили під санкції, повідомляє France24.

Японія додала до свого санкційного списку 57 організацій у Росії та шість інших у таких країнах як Об’єднані Арабські Емірати, Вірменія, Сирія та Узбекистан, йдеться в заяві міністерства торгівлі.

"Токіо вже заморозив активи російських осіб і груп і заборонив експорт товарів російським військовим організаціям, а також експорт будівельних та інженерних послуг.Нові санкції набудуть чинності 22 грудня для нових російських організацій і 27 грудня для інших організацій", - сказано в інформації.

Загалом з урахуванням останніх доповнень Японія вже ввела заборону на експорт для 494 ​​російських організацій, 27 білоруських і ще шести в інших країнах.

Читайте також: Війна проти України та санкції завдають шкоди російській економіці — оцінка Мінфіну США

Як раніше повідомлялося, в офісі президента вважають, що Європейський Союз близький до погодження нового пакету санкцій проти Російської Федерації. Там заявляють, що наступний санкційний пакет Європейського Союзу проти Росії унеможливить порушення "стелі цін" на російську нафту, постачання РФ мікроелектроніки, реекспорт товарів через треті країни тощо.