UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль заявив про ліквідацію ще двох високопосадовців ХАМАС

Ізраїль повідомив про ліквідацію ще двох високопосадовців угрупування ХАМАС, які згідно з заявою ЦАХАЛ брали участь у плануванні стрілянини в Йорданській долині.

Згідно з повідомленням ізраїльських сил, мова йде про Ахмед Абу Ара з Акаби, старшого оперативника, який займався виробництвом вибухівки та брав участь у плануванні терактів, та Рафет Давасі з Сілат аль-Харітія, старшого військового інфраструктура ХАМАС в районі Дженіна.

Також в ЦАХАЛ стверджують, що обоє були причетні до удару 11 серпня 2024 року в долині річки Йордан, під час якого було вбито Йонатана Дойча.

Військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по автомобілю в Дженіні, яким пересувались високопосадовці ХАМАСу.

Напередодні палестинське угруповання ХАМАС відкинуло умови плану припинення вогню в Секторі Гази, які представили посередники після дводенних переговорів у Катарі. Цей план, зокрема, передбачав триетапну угоду з початковою шеститижневою паузою у війні, під час якої ХАМАС має звільнити частину заручників.

Читайте також: ХАМАС й Ізраїль "дуже далеко один від одного" для досягнення угоди про припинення вогню — колишній радник Трампа з національної безпеки

Нагадаємо, 31 липня у ХАМАС повідомили про загибель одного зі своїх лідерів — Ісмаїла Ганії. Він знаходився в іранській столиці на інавгурації нового президента країни Масуда Пазешкіана. В Ірані пообіцяли помститися за смерть Ганії. 

Про те, чи почнеться військове протистояння між Іраном та Ізраїлем, зважаючи на останні події, пише Ігор Семиволос у статті "Чи загрожує світу війна Ізраїлю з Іраном?".