UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль вдарив по центру виробництва хімічної зброї у Сирії – Reuters

Імовірно, на підприємстві працює група іранських військових експертів.

У результаті ізраїльських авіаударів по сільській місцевості в сирійській провінції Хама загинули щонайменше четверо людей. Також під ударом опинився завод із виробництва хімічної зброї.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по Газі, в результаті 61 людина загинула — Reuters

Сирійські державні ЗМІ зазначають, що також 13 людей отримали поранення. За словами місцевого чиновника охорони здоров’я, удари завдали значної шкоди в регіоні.

Два джерела у розвідці регіону повідомили журналістам, що атаки були спрямовані на великий військовий дослідницький центр, розташований неподалік міста Місіаф. Вважається, що цей об'єкт використовується для розробки хімічної зброї. Окрім того, під час удару на підприємстві нібито була група іранських військових експертів.

Удар спричинив дві масштабні пожежі, про що також повідомили сирійські державні медіа.

Читайте також: Ізраїль провів військові навчання з імітацією боїв у Лівані

Побутує загальновизнана думка, що ніхто не хоче великої війни на Близькому Сході. Іронічно це можна порівняти з подібним твердженням, що ніхто не хотів Першої світової війни. А якщо Ізраїль хоче такої війни?

Свої міркування стосовно цього в статті «Чи загрожує світу війна Ізраїлю з Іраном?» виклав експерт Центру близькосхідних досліджень AMES Ігор Семиволос.