UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль продовжить завдавати ударів по Сектору Газа до четверга – Jerusalem Post

Міноборони Ізраїлю очікує, що бойові дії триватимуть.

У день візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Ізраїль, ізраїльські військові повідомили про те, що не мають наміру розглядати можливість введення режиму припинення вогню з рухом ХАМАС до четверга, повідомила в понеділок газета The Jerusalem Post.

Джерела газети кажуть, що, що такий режим не буде введений до четверга.

Напередодні міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц закликав військових до пильності, оскільки удари по Газі тривати. Ганц заявив офіцерам, що їм слід "бути напоготові, оскільки очікується, що бойові дії триватимуть".

Заява Ганц прозвучало на тлі закликів міжнародного співтовариства до сторін конфлікту на Близькому Сході покласти край ескалації в ситуації навколо Сектора Газа і мирно врегулювати розбіжності.

Ситуація в регіоні загострилася на початку місяця: 11 мая з сектора Газа по території Ізраїлю випустили близько 150 ракет, за тиждень їх кількість перевищила 3 тисячі.

У відповідь Ізраїльське командування повідомило про початок масштабної операції проти бойовиків ХАМАС і «Ісламського джихаду» в секторі Газа.

Читайте також: США нададуть допомогу у відновленні Сектора Газа і ізраїльського "Залізного купола"

Президент України Володимир Зеленський дав доручення евакуювати з Сектора Газа всіх громадян України, які там знаходяться зараз. Разом з українцями до евакуації можуть приєднатися і громадяни Білорусі, Молдови, Угорщини та Болгарії. Загалом ще 53 людини.

Про причини нової ескалації і тому, чи переросте вона в повноцінну війну, читайте в статті Олександра Хребта «Тисяча і один ракетний удар» в ZN.UA.