UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нетаньягу та його делагація приватно тиснуть на адміністрацію Байдена, щоб та прискорила надання більшої кількості озброєнь — Politico

Делегація, яка прибула з прем'єр-міністром, представила список систем озброєнь, який вони прагнуть швидко отримати від США.

Ізраїль у приватному порядку посилює тиск на адміністрацію Байдена і законодавців на Капітолійському пагорбі, щоб ті дали дозвіл на постачання зброї, яка, як він стверджує, необхідна йому для захисту від дедалі агресивнішого Ірану і його маріонеток.

Делегація, яка разом з прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу цього тижня відвідує Вашингтон, поширює серед законодавців і високопосадовців список систем озброєнь, які Ізраїль хоче отримати якнайшвидше. Представники Ізраїля передали цей список членам Конгресу 24 липня після виступу Нетаньягу, пише Politico.

Читайте також: Яку військову підтримку надає Америка Ізраїлю? — Reuters

Той факт, що Ізраїль наполягає на наданні зброї саме зараз, свідчить про те, що він намагається закріпити поставки й збільшити свої запаси перед виборами в США в листопаді. Невідомо, як віцепрезидент Камала Гарріс і колишній президент Дональд Трамп відреагують на такі запити в разі обрання одного з них. Але Ізраїль мотивований отримати негайне схвалення від нинішньої адміністрації, яка послідовно підтримує його військові цілі проти ХАМАС і "Хезболли".

Один співрозмовник повідомив, що цей список не пов'язаний з поставкою важких бомб, яку адміністрація Байдена затримала в травні через побоювання, що вони будуть використані проти цивільного населення в місті Рафах у Газі. Натомість у списку вказані інші системи.

Читайте також: У США роздумують над постачанням Ізраїлю літаків F-15

Голови комітетів у закордонних справах Палати представників і Сенату у закордонних справах дали неофіційне схвалення на передачу озброєнь, але адміністрація не зверталася до Конгресу з проханням про офіційне схвалення.

Раніше газета Financial Times повідомила, що чиновники США розглядають зустріч Байдена та Нетаньягу 25 липня у Вашингтоні як шанс для укладення угоди про припинення вогню в Газі. Нетаньягу ще не підтримав угоду публічно, в тому числі у своєму виступі в Конгресі.