UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль збільшив кількість авіарейсів для вивезення своїх громадян з України

В Україні проживає близько 15 тисяч ізраїльтян.

Ізраїльські авіакомпанії почали збільшувати кількість рейсів для вивезення своїх громадян з території України через загрозу вторгення РФ в Україну, інформує Times of Israel.

Авіакомпанії El Al, Israir і Arkia заявили про збільшення кількості рейсів з Києва. За даними ізраїльських чиновників, вікно для евакуації громадян з України може закритися до ранку 16 лютого.

У МЗС Ізраїлю зазначили, що в Україні проживають 10-15 тисяч ізраїльтян.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет  у суботу, 12 лютого, провів засідання уряду щодо ситуації в Україні.

Уряд закликав своїх громадян покинути Україну до 16 лютого. Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц доручив військових готуватися до сценарію, за якого може знадобитися їх допомога для евакуації громадян Ізраїлю.

Читайте також: ЦРУ очікує нападу Росії на Україну 16 лютого — Spiegel

Раніше президент США Джо Байден закликав американських громадян виїхати з України, використовуючи особистий транспорт. Йдеться про другорядних співробітників посольств, членів їхніх сімей тощо. Ключові дипломати залишаються в країні, про закриття диппредставництв не йдеться.

Близько ста держав, включно з Німеччиною та Грецією, не планують скорочувати чисельність своїх диппредставництв в Україні. Аналогічної позиції дотримуються представництва ЄС, ОБСЄ, Ради Європи, ООН, НАТО та інших міжнародних і регіональних організацій.

Докладніше про те, чим загрожує Європі та світу широкомасштабна війна в Україні, читайте у статті Дмитра Менделєєва "Війна у «замінованій» країні...".