UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італію чекає традиційна для країни політична нестабільність

Європі залишається сподіватися, що нестабільність завершиться успішним формуванням уряду.

Парламентські вибори в Італії завершилися, але їх не можна назвати успішними. Про це у своїй статті для DT.UA пише Костянтин Федоренко, експерт Інституту євроатлантичного співробітництва.

На думку автора, Італію чекає нестабільність.

"Італію чекає вже традиційна для цієї країни політична нестабільність. Європі ж залишається сподіватися, що нестабільність завершиться успішним формуванням уряду, готового до ведення адекватної політики", - пише він.

Популісти, що отримали владу, небезпечні в тому числі і стосовно економічних питань.

"Майже напевно після виборів Італію при будь-якій конфігурації уряду чекає зниження податків (благо експорт останнім часом почав активно рости, і його можна стимулювати ще), спроби реструктуризувати борг і задовольнити найбідніших виборців. Але, як і у випадку з Грецією, розв'язання боргової проблеми не видно, а європейці (в основному через жорстку позицію Німеччини) йти на прощення частини боргу не збираються. Кредиторам необхідно бути дуже обережними з нав'язуванням політики економії країнам-боржникам", - зазначає автор.

Детальніше про результати виборів в Італії читатье у статті Костянтин Федоренко "Італія: фірмова поствиборна невизначеність".