UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанський уряд встояв під час голосування щодо винесеного йому вотуму недовіри

Відставку уряду Іспанії ініціювали ультраправі.

Парламент Іспанії в середу відхилив вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Педро Санчеса, висунутий ультраправою партією Vox, пише POLITICO.

Клопотання Vox ґрунтувалося на низці звинувачень проти уряду  включно з тим, що він розглядає нове законодавство про сексуальну згоду та плани переглянути закон про заколот, який використовувався для судового переслідування каталонських лідерів, пов’язаних з невдалим референдумом про незалежність.

Як і очікувалося, пропозиція ультраправих  не отримала значної підтримки: до 52 законодавців Vox приєднався лише один депутат від правоцентристської Ciudadanos. 201 член парламенту проголосував проти, 91— утримались.

Запропонованим Vox кандидатом на заміну Санчеса на посаді прем’єр був Рамон Тамамес, 89-річний економіст і колишній комуніст.

Педро Санчес назвав цю пропозицію спробою зупинити рух Іспанії вперед і примусом до повернення назад щонайменше на півстоліття.

Як заявляв Санчес, Іспанія за останній рік передала Україні військову допомогу на суму 300 млн євро і не планує припиняти таку підтримку, поки вона необхідна.

У грудні минулого року на адресу прем’єр-міністра Іспанії надійшов вибуховий пристрій, аналогічний тим, які були надіслані на авіабазу Торрехон-де-Ардос Міністерства оборони та тих, які були доставлені до посольства України в Іспанії та до компанії в Сарагосі, яка виробляє військову техніку.