UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанський прем’єр звернувся до лідера Китаю із закликом підтримати українську "формулу миру"

Глава іспанського уряду відмовився говорити те, що президент КНР сказав йому з цього приводу.

Під час раніше анонсованого візиту іспанського прем’єр-міністра Педро Санчеса до Китаю, він закликав президента Китаю Сі Цзіньпіна провести переговори з Києвом. Про це повідомляє Reuters.

На прес-конференції в Пекіні, іспанський прем’єр розповів що він сказав Сі, що Іспанія підтримує формулу світу, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським у листопаді, яка включає вимоги відновити на території України статус-кво до окупації Криму Росією у 2014 році.

"Я передав нашу стурбованість з приводу незаконного вторгнення в Україну", — зазначив Санчес, додавши при цьому, що він "закликає Сі поговорити з президентом Зеленським", щоб дізнатися з перших рук про мирний план Києва.

"Це план, який закладає основи міцного миру в Україні та повністю відповідає статуту ООН та її принципам, які були порушені Путіним його вторгненням", — сказав глава уряду Іспанії.

Водночас він відмовився говорити те, що Сі сказав йому з цього приводу.

Читайте також: Прем'єр Китаю заявив, що країна налаштована на економічну відкритість та реформи

Раніше, дев'ять китайських літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки в п'ятницю, здійснюючи патрулювання в бойовій готовності, заявило міністерство оборони Тайваню. Це сталося через кілька днів після того, як Пекін пригрозив наслідками, якщо президент острова Цай Інвень зустрінеться зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті.