UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ісламська держава" загрожує засновникам Facebook і Twitter

Терористи стверджують, що володіють понад 15 тисячами акаунтів в соціальних мережах.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" опублікувала 25-хвилинне відео, у якому загрожує автору соціальної мережі Facebook Марку Цукербергу і CEO мікроблогу Twitter Джеку Дорсі, повідомляє The Guardian.

"Ви оголошуєте щодня, що заблокували багато наші облікові записи, і ми говоримо: "Це все, що ви можете зробити?". Якщо закрити один обліковий запис, ми відкриємо 10 нових і ваші імена будуть стерті...", - йдеться в тексті на відеозаписі.

Терористи також стверджують, що зламали понад 10 тисяч акаунтів і понад 150 групових облікових записів в Facebook, а також понад 5 тисяч акаунтів у Twitter.

Погрози бойовиків пов'язані з блокуванням терористичного контенту в соціальних мережах. Крім того, представники Facebook, Twitter, а також Apple були присутні у січні на закритій зустрічі з високопоставленими чиновниками Білого дому, зокрема з директором АНБ Майклом Роджерсом, під час якої обговорювалася боротьба з тероризмом в Інтернеті. Також планувалося почати компанію проти ІДІЛ в соціальних медіа.

Разом з тим, в Facebook і Twitter відзначають, що загрози з боку ІДІЛ їм надходять не вперше.

"Це відбувається весь час. Ласкаво просимо в нашу повсякденність", - прокоментував загрози представник Twitter.

Раніше ІДІЛ опублікувала відео з погрозами на адресу Меркель. Крім того, на відео, яке триває близько п'яти з половиною хвилин, зображені два ісламіста - з ФРН і Австрії. Вони звертаються до глядачів німецькою мовою і закликають до "вбивства невірних" і вчинення терактів в цих країнах. Варто відзначити, що 20 липня ЗМІ повідомляли про те, що глава "Ісламської держави" заборонив публікацію відео із стратами. Він обґрунтував своє рішення тим, що не хоче ображати почуття мусульман і їх дітей, що підтримують організацію . Крім цього, він зазначив, що публікація таких записів завдає шкоди іміджу терористичної організації.