UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран заявив, що Ізраїль вдарив по Сирії та знищив високопоставленого іранського офіцера

Сейєд Разі Мусаві був одним з командирів Корпусу вартових ісламської революції та працював радником у Сирії

25 грудня Іран заявив, що в результаті ізраїльського авіаудару по Дамаску (Сирія) загинув високопоставлений командир Корпусу вартових ісламської революції Сейєд Разі Мусаві. Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що Ізраїль «заплатить ціну за це». Іранський державний телеканал Press TV повідомив, що Мусаві служив військовим радником у Сирії, де продовжуються бойові дії й Іран підтримує диктатора Башара Асада.

Речник ізраїльської армії контр-адмірал Даніель Хагарі, відповідаючи на брифінгу на запитання, чи має Ізраїль якесь відношення до вбивства іранського командувача, відмовився від коментарів, додавши: «Обов'язок ізраїльської армії полягає в тому, щоб підтримувати інтереси безпеки Ізраїлю», повідомив Bloomberg.

Ліванське бойове угруповання Хезболла заявило, що вважає смерть Мусаві «кричущим вбивством» та «безсоромним нападом і порушенням кордонів».

Читайте також: Ізраїль готовий до нового перемир’я для звільнення заручників: що відповіли у ХАМАС
Читайте також: Як у світі забувають війни – військовий журналіст зі США показав це на прикладі Сирії

Нагадаємо, Сирія неодноразово заявляла про удари Ізраїля по її території, в тому числі по аеропортах. Пізніше Bloomberg пояснив, як ці удари псують відносини Ізраїля та Росії. Тель-Авів більше не вважає за потрібне узгоджувати з Москвою удари по сирійській території, що може завдати шкоди російським військам.