UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран та його маріонетки обговорять помсту Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАСу — ЗМІ

Іран знайде "найкращий і найефективніший спосіб" відплати Ізраїлю.

Високопоставлені іранські чиновники зустрінуться сьогодні, 1 серпня, з представниками регіональних союзників з Лівану, Іраку та Ємену, щоб обговорити потенційну відплату Ізраїлю після вбивства лідера ХАМАСу в Тегерані, повідомили Reuters п'ять джерел.

Регіон стикається з ризиком розширення конфлікту між Ізраїлем, Іраном і його маріонетками після вбивства Ісмаїла Ганії в Тегерані 31 липня і вбивства старшого командира "Хезболли" 30 липня в результаті ізраїльського удару по околицях ліванської столиці Бейрута.

У зустрічі в Тегерані візьмуть участь представники палестинських союзників Ірану — ХАМАС і "Ісламського джихаду", а також підтримуваного Тегераном єменського руху "Хуті", ліванської "Хезболли" та іракських груп опору, повідомили джерела.

Читайте також: Іран оголосив про "спеціальні операції" за вбивство ватажка ХАМАС

"Іран і члени опору проведуть ретельну оцінку після зустрічі в Тегерані, щоб знайти найкращий і найефективніший спосіб відплати сіоністському режиму [Ізраїлю]", — сказав високопоставлений іранський чиновник, якому безпосередньо відомо про зустріч.

Інший іранський чиновник повідомив, що Верховний лідер аятола Алі Хаменеї та високопоставлені члени елітної іранської Революційної гвардії будуть присутні на зустрічі.

"Як Іран і фронт опору відреагують на це, наразі розглядається... Це неодмінно станеться, і сіоністський режим, безсумнівно, пошкодує про це", — заявив в ефірі державного телебачення генерал Мухаммед Багрі, начальник штабу збройних сил Ірану.

Читайте також: Верховний лідер Ірану наказав завдати удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство Ханії — NYT

Раніше газета The Hill повідомила якою буде відповідь Ірану на вбивство Ісмаїла Ганії. Іран навряд чи відповість прямим або серйозним військовим ударом. Історично Іран віддає перевагу непрямій тактиці, беручи участь у таємній проксі-війні, а не у відкритій конфронтації.