UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран намагається втрутитися у проміжні вибори в США – радник Трампа

За словами Болтона, США роблять кроки щодо запобігання втручанню.

Іран є однією з чотирьох країн, які намагаються втрутитися в майбутні проміжні вибори в США, заявив радник президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джон Болтон під час своєї першої поїздки до Єрусалиму. Іншими трьома країнами є Росія, Китай і Північна Корея.

"На цьому тижні незадовго до зустрічі з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, я сказав, що трьома іншими країнами були Росія, Китай і Північна Корея", - сказав Болтон в інтерв'ю телеканалу ABC.

Болтон зазначив, що США роблять кроки по запобіганню втручання.

Під час зустрічі Болтон і прем'єр Ізраїлю Нетаньяху обговорювали ситуацію у Сирії та ядерну угоду з Іраном.

Prime Minister Benjamin Netanyahu, this evening, met with US National Security Adviser John Bolton over dinner at the Prime minister's Residence in Jerusalem. US Ambassador to Israel David Friedman and Israeli Ambassador to the US Ron Dermer also attended. pic.twitter.com/Z1T3rjSKSQ

- PM of Israel (@IsraeliPM) August 19, 2018

Раніше президент США Дональд Трамп висловив побоювання щодо того, що на наступних виборах Росія може спробувати вплинути на користь Демократичної партії.

У середині липня офіс спеціального прокурора Роберта Мюллера розкрив схему злому російськими хакерами виборчої системи США для втручання у вибори 2016 року.

13 липня Міністерство юстиції США висунула офіційні обвинувачення 12 співробітникам військової розвідки Росії за втручання у вибори президента США. Російських спецслужбістів звинуватили у зломі електронної пошти керівництва Демократичної партії.

У ФБР заявили про те, що наполягатимуть на екстрадиції обвинувачених. У Росії продовжують заперечувати втручання у вибори президента США.