UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інтернет в Білорусі відключають з-за кордону - Лукашенко

За його словами, на країну намагаються гібридно впливати.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що інтернет в країні, нібито відключають з-за кордону, передає "Белта". За його словами, це не є ініціативою влади. 

"Комусь кортить, закликають виходити на вулиці. Навіть з-за кордону відключають інтернет, щоб викликати невдоволення у населення. Зараз наші фахівці розбираються, звідки йде це блокування. Тому, якщо інтернет погано працює, це не наша ініціатива, це з- за кордону", - заявив Лукашенко. 

На його думку, на Білорусь намагаються цілеспрямовано тиснути з різних сторін, "гібридно діють в усіх напрямках". 

Читайте також: Незалежні спостерігачі на виборах в Білорусі повідомляють про порушення

Згідно з попередніми даними Центрвиборчкому Білорусі, Олександр Лукашенко набрав 80,23% голосів, за Світлану Тіхановську проголосували 9,9% виборців. 

Напередодні, після оголошення результатів екзитполів, по всій Білорусі почалися акції протесту, під час яких відбулися криваві зіткнення з силовиками. З різних міст країни надходили повідомлення про фальсифікації.

За даними МВС Білорусі, в результаті акцій протесту затримали 3 тисячі осіб. При цьому силовики використовували проти мітингувальників водомети, світло-шумові гранати і спеціальну техніку.

Крім того, 9 серпня, повідомлялося про проблеми з інтернетом, доступом до браузеру Google, мессенджерів Telegram і Viber, VPN-сервісів, відеохостингу YouTube, а також доступом до ряду медіа.