UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузинська опозиціонерка отримала штраф за наліпку щодо мітингу в підтримку України

Шушані Мацаберідзе зобов'язали сплатити 5 тисяч ларі.

Грузинська опозиціонерка Шушані Мацаберідзе отримала штраф у 5 тисяч ларі (трохи більше 1,9 тис. доларів) за наклейку про мітинг на підтримку України. Про це у Facebook  повідомила лідерка опозиційної партії Droa Елене Хоштарія.

«Сьогодні учасниці Droa Шушані Мацаберідзе привезли п’ять квитанцій, кожна по тисячі лір штрафу за «самостійне розміщення» наклейки, надрукованої на фото. Наліпки стосуються мітингу, який запланований через 1 рік після початку повномасштабної війни в Україні», – повідомила Хоштарія у Facebook.

Читайте також: Салліван до Зарубішвілі: Грузія не має стати майданчиком для обходу санкцій проти РФ

Нагадаємо пізно ввечері, 10 березня, парламент Грузії оголосив про проведення пленарного засідання, хоча попередньо було прийнято рішення про тимчасове припинення роботи законодавчого органу. Під час протестів парламент відхилив законопроєкт про «іноагентів».

Ухвалення законопроєкту в першому читанні спровокувало масові акції протесту, на вулиці вийшли десятки тисяч людей у кількох містах країни. Найбільш людними були мітинги у Тбілісі — там протестувальники намагалися прорватися до парламенту. Проте протести 7 і 8 березня були жорстоко придушені поліцією.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала протестувальників і заявила, що ветує закон у разі, якщо його буде ухвалено.

Зрештою, 9 березня представники влади повідомили, що відкликають скандальний законопроєкт.