UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузинська опозиція висунула владі ультиматум і озвучила дедлайн

«Єдиний національний рух» звинувачує ЦВК у фальсифікації виборів у парламент.

Опозиція Грузії, де 31 жовтня відбулися парламентські вибори, 8 листопада зібрала прихильників на протест в центрі Тбілісі, де озвучила ультиматум владі, повідомляє телеканал Rustavi2.

Вимагає провести нові вільні і справедливі вибори; відправити у відставку голову Центральної виборчої комісії Тамара Жванію та звільнити всіх політв'язнів.

Опозиція дала владі кілька годин - до 20:00 за місцевим часом, щоб заявити про готовність почати переговори щодо висунутих пунктів, пише «Європейська правда».

«Якщо Жванію буде звільнено, пані-фальсифікаторко (імовірно, йдетсья про президента Грузії Саломе Зурабішвілі - ред.), від вашого імені, представники опозиції готові зустрітися з Іванішвілі (головою правлячої партії «Грузинська мрія», бізнесменом Бідзіною Іванішвілі - ред.) для проведення нових виборів », - заявив один з лідерів опозиційної партії «Єдиний національний рух» Ніка Мелія.

Читайте також: США і ЄС визначилися з оцінкою виборів у Грузії

31 жовтня в Грузії відбулися парламентські вибори, в яких брали участь 50 політичних партій і блоків.

За даними ЦВК, правляча партія «Грузинська мрія» отримала 48,15% голосів, а блок «Єдиний національний рух - Об'єднана опозиція» - 27,14%. Представники низки опозиційних партій звинуватили владу у фальсифікації результатів голосування, заявили про відмову від депутатських мандатів і закликали прихильників виходити на протести.

Про перипетії передвиборної кампанії читайте в статті Миколи Замікули «Між «Мрією» та «Рухом».