UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова комітету Бундестагу з оборони підтримала пряме постачання важкої зброї Україні

За її словами, «кругові постачання» працюють не так, як очікувалося.

Німеччині варто відмовитися від так званих кругових постачань важких озброєнь Україні і почати надавати таку зброю Києву безпосередньо. Про це заявила голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, повідомляє DW.

«Ми повинні знайти в собі мужність визнати, що це (кругові поставки зброї – ред.) працює не так, як ми собі уявляли, і відповідно повинні замість них перейти до прямих поставок», - вважає Штрак-Циммерман.

Наприкінці квітня Бундестаг переважною більшістю голосів підтримав постачання важких озброєнь Україні. У рішенні, які отримало 586 голосів депутатів, йдеться про заклик до уряду Німеччини продовжити і за можливості прискорити постачання Києву необхідної техніки, а також розширити при цьому передачу важких та складних систем озброєнь, наприклад у рамках кругових поставок.

Для цього Берлін пообіцяв компенсувати поставки важкої техніки радянського виробництва із запасів східноєвропейських країн, з якою добре знайомі ЗСУ.

Читайте також: У Німеччині розповіли, коли буде готова система IRIS-T для України

Раніше голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерман закликала канцлера Німеччини Олафа Шольца якнайшвидше скликати національну конференцію щодо України.

На її думку, необхідно терміново з'ясувати, що саме робить Німеччина для України, а також на що ще здатні збройні сили, промисловість та політика ФРН, аби допомогти Києву.

Також повідомлялося, що станом на середину червня Берлін передав Києву лише третину обіцяної військової допомоги, але візит канцлера Німеччини Олафа Шольца в Україну викликав у нього помітні емоції, після чого Київ нарешті отримав надію на постачання належної кількості важкого озброєння від Німеччини.