UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глобальний збій соцмереж торкнувся Zoom, Viber, YouTube і Twitter

Компанії отримують мільйони скарб на роботу сервісів.

Глобальний збій соцмереж по всьому світу триває шосту годину. За даними Downdetector, скарги користувачів поширилися на Gmail, Snapchat, Tinder, Netflix, Zoom, Viber, YouTube, Reddit і Google Play. Користувачі також повідомляють про перебої в роботі Bank of America, одного з найбільших банків США.

Після 20:30 за Києвом перестав працювати TikTok. 60% користувачів скаржаться, що виникають проблеми зі входом в додаток, а ще 20% повідомляють про проблеми з підключенням до сервісу.

Крім Facebook, Instagram і WhatsApp, стали недоступні також Netflix, Steam і PlayStation Network. Більшість користувачів повідомляють про проблеми з роботою сайтів і серверів, а також з авторизацією.

Експерт з питань кібернетичної безпеки Брайан Кребс припустив, що збій спровокувала сама компанія, коли 4 жовтня вирішила відкликати цифрові записи, які повідомляють комп'ютерам та іншим пристроям, як знайти сайти компанії в інтернеті.

"Простіше кажучи, вранці (4 жовтня - ред.) Facebook забрав карту, в якій розповідалося комп'ютерам світу, як знайти сайти компанії в інтернеті. В результаті, коли хтось вводить Facebook.com в браузер, браузер не має уявлення, де знайти Facebook.com", - пояснив Кребс.

Читайте також: Користувачі Facebook і Instagram скаржаться на проблеми в роботі соцмереж

Збій також завдав удару по співробітникам Facebook, які втратили можливість спілкуватися один з одним. Це пояснюється тим, що електронна пошта та інші інструменти комунікації в Facebook управляються за допомогою тих же доменів, які зараз заблоковані.

Нагадаємо, в березні і липні Facebook зазнав аналогічних масових збоїв у роботі свого набору додатків.